Nieuws

Beledigend’: Hoofd UFO-afdeling van het Pentagon verwerpt beweringen over buitenaardse doofpot

0

Het onlangs opgerichte All-domain Anomaly Resolution Office heeft geen bewijs gevonden om die beschuldigingen te ondersteunen, schreef Sean Kirkpatrick.

Majoor David Grusch van de Amerikaanse luchtmacht (gepensioneerd) staat op het punt te vertrekken na zijn getuigenis. Directeur van het All-domain Anomaly Resolution Office, Sean Kirkpatrick, ontkende krachtig de beschuldigingen over het programma dat Majoor David Grusch beschreef.

 

28/07/2023 17:19 uur EDT

Het hoofd van het Pentagon-kantoor dat verantwoordelijk is voor het onderzoeken van UFO’s, slaat terug naar een klokkenluider die de Verenigde Staten ervan beschuldigde een langlopend overheidsprogramma te verdoezelen om buitenaardse wezens te bergen uit ongeïdentificeerde vaartuigen.

Het recent opgerichte All-domain Anomaly Resolution Office heeft geen bewijs gevonden om die beschuldigingen te ondersteunen, schreef Sean Kirkpatrick in een memo op donderdag.

Een gebruiker plaatste de memo op sociale media en Kirkpatrick bevestigde de echtheid ervan aan POLITICO. De memo weerspiegelt Kirkpatricks persoonlijke mening en niet de positie van de Amerikaanse overheid, schreef hij.

Het onderwerp UFO’s en mogelijke buitenaardse bezoeken aan de aarde hebben de afgelopen jaren wereldwijd interesse gewekt, nadat nieuwsberichten in 2017 een duister Pentagon-kantoor aan het licht brachten dat meer dan een decennium geleden was opgericht om incidenten te onderzoeken. Hoewel Amerikaanse functionarissen hebben gereageerd op speculaties dat de mysterieuze objecten betrekking hebben op buitenaardse wezens, hebben wetgevers aan beide zijden van het gangpad opgeroepen tot meer onderzoek naar het fenomeen als een kwestie van nationale veiligheid.

Woordvoerster van het Pentagon Susan Gough weigerde direct commentaar te geven op de inhoud van de post, die volgens haar door Kirkpatrick is geschreven “als particulier persoon”. Ze echoot echter zijn opmerkingen dat AARO geen “verifieerbare informatie heeft ontdekt om beweringen te onderbouwen dat programma’s met betrekking tot het bezit of de omgekeerde techniek van buitenaards materiaal in het verleden hebben bestaan ​​of momenteel bestaan”.

Tijdens een explosieve hoorzitting op woensdag voor een subcommissie van het House Oversight Committee getuigde gepensioneerde Majoor David Grusch, voormalig functionaris van de luchtmachtinlichtingendienst, over het bestaan ​​van wat hij zei dat een tientallen jaren durend programma was om buitenaardse vaartuigen op te halen en omgekeerde techniek op toe te passen. In 2019, toen hij gedetacheerd was bij het National Reconnaissance Office, zei hij dat hij belast was met het identificeren van alle geclassificeerde programma’s die verband hielden met een regeringstaakgroep over UFO’s.

“Ik werd in de loop van mijn officiële taken op de hoogte gebracht van een meerdecennia-programma voor het ophalen van neergestorte UAP’s en omgekeerde techniek (reversed engeneering), waarvoor mij de toegang werd geweigerd”, zei hij, met de overheidsafkorting voor ongeïdentificeerde anomalieke fenomenen.

Hij zei ook dat hij had gesproken met functionarissen die directe kennis hadden van vaartuigen met “niet-menselijke” oorsprong en dat de Amerikaanse overheid “biologisch materiaal” had teruggewonnen uit sommige van die vaartuigen.

Grusch vertelde wetgevers dat hij represailles heeft ondervonden omdat hij naar voren kwam met zijn ontdekking, maar wilde niet ingaan op details over die represailles. De VS zijn waarschijnlijk sinds de jaren 1930 op de hoogte van “niet-menselijke” activiteit, zei hij.

Maar in de memo na de hoorzitting verwierp Kirkpatrick krachtig de beschuldigingen over het door Grusch beschreven programma.

“Om duidelijk te zijn, AARO heeft nog geen geloofwaardig bewijs gevonden om de beschuldigingen van enig programma voor omgekeerde techniek voor niet-menselijke technologie te ondersteunen”, schreef Kirkpatrick en merkte op dat de klokkenluiders nooit voor het kantoor hebben gewerkt of als vertegenwoordiger hebben opgetreden.

Kirkpatrick had ook moeite met de opmerkingen van Grusch over het Pentagon en de inlichtingengemeenschap.

“Ik kan de hoorzitting van gisteren niet laten passeren zonder te delen hoe beledigend het was voor de officieren van het Department of Defense en de inlichtingengemeenschap die ervoor hebben gekozen om zich bij AARO aan te sluiten, velen met niet onredelijke zorgen over de carrièrerisico’s die dit met zich mee zou brengen”, schreef hij.

Hij voegde eraan toe dat “in tegenstelling tot beweringen die tijdens de hoorzitting zijn gedaan, de centrale bron van die beschuldigingen heeft geweigerd met AARO te praten.”

Verder is sommige informatie die naar verluidt aan het Congres is verstrekt, niet aan het kantoor verstrekt, zei Kirkpatrick, “wat verdere vragen oproept over de ware toewijding aan transparantie door sommige congresleden.”

In een verklaring betwistte Gough ook de beweringen dat “enige persoon schade heeft geleden of gedood als gevolg van het verstrekken van informatie aan AARO”, en zei dat het kantoor “welkom” is om te spreken met iedereen die informatie heeft over UAP’s.

Tijdens de subcommissie hoorzitting beschuldigden wetgevers de regering er ook van haar werkzaamheden met betrekking tot UFO’s te verbergen.

“De duivel heeft ons in de weg gezeten bij dit ding. We zijn gestuit op obstakels van leden van de inlichtingengemeenschap, het Pentagon”, zei Rep. Tim Burchett (R-Tenn.).

Origineel bericht:  LARA SELIGMAN
Vertaling voor BUFON: JAN CEULEMANS

 

Openbaringen in het Amerkaanse Congres

Previous article

Grote Openbaring (Disclosure) op komst?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Nieuws